NaslovnaO ZavoduSvetski dan zaštite životne sredine - 5. jun 2016. godine

Svetski dan zaštite životne sredine - 5. jun 2016. godine

''Šume-priroda na usluzi''

Svetski dan zaštite životne sredine obeležava se svake godine 5. juna u više od sto zemalja sveta. Na ovaj dan, ustanovljen još 1972. godine, Ujedinjene Nacije skreću pažnju vlada država i najšire javnosti na goruća pitanja zaštite životne sredine i potrebu njihovog kontinuiranog rešavanja. Ovogodišnja tema je  ''Šume-priroda na usluzi'' čime se naglašava uticaj koje šume imaju i neraskidivu vezu između kvaliteta života ljudi i zdravlja ekosistema.
Svetski dan zaštite životne sredine je prilika da motiviše sve pojedince, organizacije i preduzeća da preuzmu pozitivne korake u zaštiti životne sredine u svojim domovima, školama i radnim mestima i usvajanja načina života u skladu sa prirodnom okolinom.
Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine Zavod za javno zdravlje Kruševac će osnovnoj školi ''Branko Radičević'' u Dedini, 6 juna 2016. godine u 11 časova, sa učenicima i učiteljicama ove škole organizovati čišćenje školskog dvorišta i sadnju cveća. Tom prilikom će učenicima biti podeljen propagandni materijal ZZJZ Kruševac.

 

MALI EKOLOG U 9 KORAKA

 

 11

22

Poslednje vesti

cert 
rszdravlje 
whologo 
batut
doktor
krusevacEPZZO

RFZO

DILS

© 2017 Zavod za javno zdravlje Kruševac. Sva prava zadržana.