Cenovnik usluga Centra za humanu mikrobiologiju

Usluge Centra za humanu mikrobiologiju

Cenovnik važi od 24.10.2023. godine. Sve cene su izražene u dinarima.

NAPOMENA:
Laboratorija Zavoda zadržava pravo izmene cenovnika bez prethodne najave i objavljivanja promena na ovom mestu.

1

2

 

Osobe za kontakt:

Načelnik Centra: Dragana Petrović, spec. mikrobiologije

Glavni tehničar: Vesna Živković, laborant

Telefon: 037/445-090 (laboratorija), 037/427-241 i 037/438-794 lokal 17 (prijem)

Faks: 037/422-951 

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli." style="font-family: Arial; font-size: 12.16px;">Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Usluge

Zavod za javno zdravlje vrši usluge iz oblasti ispitivanja namirnica, voda, otpadnih voda, briseva, predmeta opšte upotrebe, sanitarnih pregleda, mikrobioloških analiza, kvaliteta vazduha, merenje nivoa buke, ispitivanje kvaliteta zemljista, usluge dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije...

Ispitivanje namirnica

Zavod za javno zdravlje vrši mikrobiološka i hemijska ispitivanja namirnica i to:

  • Mleko - sterilizovano i pasterizovano - kvalitet
  • Jogurt, kiselo mleko, kefir - kvalitet
  • Kondezovano mleko - kvalitet
  • Mleko u prahu - kvalitet
  • Pavlaka - kvalitet
  • Maslac - kvalitet
  • Kajmak - kvalitet
  • Sir - kvalitet
  • Topljeni sir - kvalitet
  • Sladoled - krem i mlečni - kvalitet
  • Sladoledni desert - kvalitet
  • Pivo - kvalitet
  • Alkoholna pića - kvalitet
  • Žita - kvalitet
  • Oljušteno žito - kvalitet
  • Mlinski proizvodi od pšenice , raži i sl. ( sve sem kukuruza ) - kvalitet
  • Mlinski proizvodi od kukuruza - kvalitet
  • Hleb - kvalitet
  • Pecivo - kvalitet
  • Druge vrste pekarskih proizvoda ( krofne, burek i sl. ) - kvalitet
  • Testenine i srodni proizvodi - kvalitet
  • Brzo smrznuta testa - kvalitet
  • Med - kvalitet
  • Osvežavajuća bezalkoholna pića - kvalitet
  • Sokovi - kvalitet
  • Kafa - kvalitet
  • Šećer - kvalitet
  • Čaj - kvalitet
  • Senf - kvalitet
  • So - kvalitet
  • Kakao proizvodi i čokolada - kvalitet
  • Začini - kvalitet
  • Supe - kvalitet
  • Jestiva biljna ulja sa naznakom sirovine - kvalitet
  • Jestiva biljna ulja bez naznake sirovine i srodni proizvodi - kvalitet
  • Masni namazi i složeni masni namazi - kvalitet
  • Majonez i proizvodi srodni majonezu - kvalitet
  • Jestivo maslinovo ulje i jestivo ulje komine masline - kvalitet
  • Jestive životinjske masti - kvalitet
  • Sveža riba, smrznuta riba, smrznuti proizvodi od ribe, soljena riba, proizvodi od žaba, kornjača i puževa - kvalitet
  • Riblje konzerve, proizvodi od rakova, školjkaša i morskih ježeva - kvalitet
  • Polukonzerve od morske ribe - kvalitet
  • Polukonzerve od slatkovodne ribe ( kavijar i riblja ikra )- kvalitet
  • Dimljena riba - kvalitet
  • Sušena riba - kvalitet
  • Meso stoke za klanje,peradi, divljači, gotova smrznuta jela, suvo meso peradi - kvalitet
  • Proizvodi od mesa - usitnjeno meso - kvalitet
  • Kobasice - kvalitet
  • Konzerve, suvomesnati proizvodi, alnina, ostali proizvodi ( jela u želeu, mesne salate i pihtije ) - kvalitet
  • Konzerve od mesa peradi - kvalitet
  • Sveže voće, kesten, pistać u ljusci, seme sezama, semenke bundeve i plod rogača, smrznuto voće, smtznuto povrće, sok od povrća - kvalitet
  • Orah u ljusci, jezgro oraha, lešnik u ljusci, jezgro lešnika, badem u ljusci, jezgro badema, kikiriki u ljusci, jezgro kikirikija, urme, grašak u zrnu ( zreo ), sočivo, pasulj u zrnu, voćni sok u prahu - kvalitet
  • Seme maka, sušeno voće, sušeno povrće - kvalitet
  • Smrznuta kaša od voća, pasterizovana kaša od voća, matični voćni sok, kompot, voćni žele, kandirano voće - kvalitet
  • Pasterizovano voće,slatko, džem, marmelada, pekmez, voćni žele - kvalitet
  • Voćni sok - kvalitet
  • Koncentrisani voćni sok, voćni sirup - kvalitet
  • Citrus baze - kvalitet
  • Ostali proizvodi od voća, stona maslina - kvalitet
  • Sterilisano povrće - kvalitet
  • Pasterizovanopovrće, marinirano povrće - kvalitet
  • Ajvar - kvalitet
  • Biološki konzervirano povrće - kvalitet
  • Koncentrisani sok od povrća - kvalitet
  • Sušena paprika - kvalitet
  • Umak od povrća - kvalitet
  • Pečurke ( sveže ) - kvalitet
  • Šampinjoni - kvalitet
  • Sterilizovane jestive pečurke, jestive pečurke u ulju, jestive pečurke u umaku - kvalitet
  • Pasterizovane jestive pečurke, fermentisane jestive pečurke - kvalitet
  • Salamurene jestive pečurke - kvalitet
  • Sušene jestive pečurke - kvalitet
  • Bakteriološki pregled namirnica
  • Pregled na antibiotike u životnim namirnicama
  • Teški metali u namirnicama
  • Određivanje žive u namirnicama
  • Određivanje arsena u namirnicama
  • Bromatološka analiza namirnica 

Ispitivanje voda

Vode za piće, površinske i otpadne vode, hemija i bakteriologija:

  • Hemijski i bakteriološki pregled površinskih voda - plaže
  • Hemijski i bakteriološki pregled površinskih voda
  • Hemijski i bakteriološki pregled otpadnih voda
  • Hemijski i bakteriološki predgled vode za piće - osnovni
  • Hemijski i bakteriološki predgled vode za piće - periodični
  • Hemijski i bakteriološki predgled vode za piće - "V" analiza
  • Hemijski i bakteriološki pregled vode iz bazena
  • Hemijski i bakteriološki pregled vode za razblaživanje rastvora za hemodijalizu
  • Protozoe u vodi
  • Bakteiofag u vodi

Hemijska ispitivanja namirnica

U okviru hemijskog ispitivanja namirnica određuju se:

  • pH vrednost
  • Sadrža etanola
  • Sadržaj pravog ekstrakta
  • Sadržaj ekstrakta u osnovnoj sladovini
  • Sadržaj K-sorbata
  • Sadržaj Na-benzoata
  • Sadržaj suve materije
  • Sadržaj isparljivih kiselina
  • Veštačke boje
  • Veštački zaslađivači
  • Sadržaj kofeina
  • Sadržaj kinina
  • Sadržaj vlage
  • Sadržaj vlage (računajući na suvu materiju)
  • Stepen kiselosti
  • Sadržaj NaCl (kuhinjsknj soli)
  • Sadržaj masti
  • Kiselinski broj (za masti)
  • Peroksidni broj
  • Sadržaj jodida
  • Ukupne kiseline izražene kao sirćetna kiselina
  • Ekstraktivne materije (kafa)
  • Saharoza
  • Direktno redukujući šećer
  • Sadržaj polifosfata
  • Sadržaj nitrita
  • Energetska vrednost obroka - % vlage
  • Energetska vrednost obroka - % masti
  • Energetska vrednost obroka - % belančevina
  • Energetska vrednost obroka - % ugljenih hidrata
  • Ukupna kalorijska vrednost
  • Olovo – Pb
  • Kadmijum - Cd
  • Cink - Zn
  • Nikal – Ni
  • Bakar – Cu
  • Gvožđe – Fe
  • Mangan – Mn
  • Hrom – Cr
  • Kalaj – Sn
  • Kobalt – Co
  • Arsen – As
  • Živa – Hg

 
rszdravlje 
whologo
batut
krusevac

RFZO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Copyright 2023 © VAMISA